Комплекс „Трухчевата къща”

Телефон:
0888643264

И-мейл:
truhchev@abv.bg

Уебсайт:

GPS координати:
42.940877,25.82434

Комплекс „Трухчевата къща“ се намира в китното еленско селце Вълчовци. Разположено е на 8км източно от Възрожденска Елена, по протежението на Стара Планина и на 500м. от язовир „Йовковци“.

Комплексът работи целогодишно и се състои от три самостоятелни къщи за гости, разположени в голям изпълнен със зеленина двор. Още с преминаването на широката порта пред вас се разкриват красиви постройки с широк двор с цветни лехи, два басейна, водна пързалка, много детски атракции и занимания на открито. Пълно спокойствие и тишина, съчетани с домашен уют ще направят почивката ви незабравима. Целия комплекс до най-малката подробност е замислен и реализиран така, че да почувствате традиционния бит и култура на Еленския край.

„Удивително съчетание на бит, традиция, стил и съвременност“

Навсякъде в къщите ухае на дърво, а усещането за уют се подсилва от домашно тъканите черги и вековния гредоред, запазен от старата къща.

През прохладните летни вечери е особено приятно да вечеряте навън или да изпиете едно студено питие и да опитате от домашния Еленски бут, приготвен от домакинните.

Зимния период на годината също има своя чар. Докато тихо вали снегът може да се възползвате от сауната и мини басейнът, които са изработени от стари дъбови бъчви.