„Сестри Трифонови“

Телефон:
0885610765, 0889719805, 06151 7067
Адрес:
с. Махалници

GPS координати:
42.927771; 25.818683 

Къща „Сестри Трифонови” се намира в село Махалници, само на километър от язовир „Йовковци”. Тя е една от онези автентични къщи, запазили възрожденския си облик. Ако сте любители на селския и екологичен туризъм, Вие непременно ще преоткриете прекрасната природа, наситения с билкови аромати въздух, невероятната тишина и спокойствие тук.

Къщата разполага с пет спални, два санитарни възела, оборудвана кухня с възможност за самостоятелно приготвяне на храна. Механа с камина и преносимо барбекю, трапезария съобразена с местата за настаняване, маса на открито под лозницата и басейн. В двора се намират футболно и волейболно игрище, баскетболен кош, тенис на маса, джаги и хамак, детски кътове.

Можете да се разходите до близките манастири – Капиновския, Дряновския, Килифаревския; град Елена с неговите исторически паметници, богата възрожденска култура и неповторимо обаяние ще ви очарова. А ако предпочитате придодата можете да се отдадете на риболов и слънчеви бани край язовир „Йовковци”, излети, екскурзии и пикници в региона, събиране на билки, гъби и горски плодове или походи по еко-пътеки.