Семеен хотел „Пристан в планината“

Телефон:
0888655569, 0888606496
Адрес:
с. Шилковци

GPS координати:
42.927033, 25.775652 

 

Направете едно пътуване от любопитство и ще бъдете възнаградени с невероятния досег с майката природа. Попадайки в хотелски комплекс „Пристан в планината” ще имате желание да благодарите на прородата, че ви е допуснала толкова близо до себе си. Комплексът се намира в с. Шилковци, община Елена, в полите на Средна Стара планина, с невероятния си чар и зеленина са приютили бистрите води на язовир Йовковци. На брега му се намира „Пристан в планината” – съчетал богатство на суша и вода, багри, аромат и птича песен. Комплексът разполага с 9 стаи. Всяка от тях е със самостоятелен санитарен възел с душ кабина, телевизор с цифрова телевизия. Четири от стаите са спални с допълнително легло, а другите пет стаи са с двойки легла. От прозореца на стаята си може да наблюдавате спокойната игра на водните патици, да чуете плясъка на вълните от язовира. И за да е пълна „приказката”, през зимата може да се любувате на грациозните движения на лебедите.

Комплексът разполага с уютен ресторант. Тридесет от местата са на закрито в луксозният и уютен хотел, а другите петдесет места са под навеса, с уникална панорама към язовира. Климатикът за топлите летни дни, ще допълни лекия бриз от язовира, а играта на огъня в камината, ще допълни допълнително уюта ви през зимата. Местните специалитети ще задоволят и най-изискания вкус. Ястията от дивечово месо – елен, сърна, дива свиня, пъдпъдък и фазан се приготвят с вещина и майсторство. Тук може да опитате и местните специалитети: еленски бут, филе елена, еленска сливова ракия. Професионален готвач ще ви предложи традиционните български ястия и гозби, характерни за еленския край и вкусни домашни специалитети. А какво е българска трапеза без отбрани вина и ракии – за гостите най-доброто!

Няма да ви липсват и развлечения. За гостите на хотела е на разположение открит басейн, за любителите на спорта и добрата физическа форма – футболно, волейболно игрище, тенис маса и др. Всеки запален рибар може да опита късмета си на изградения кей на брега на язовира в двора на комплекса. Любезните домакини предоставят въдици и всички необходими риболовни такъми за добър улов. Изграденото барбекю е подходящо за организиране на пикник и риболов. Ако желаете да яздите на брега на язовира, ще имате възможност. За гостите на комплекса, могат да бъдат осигурени коне.