Риболов

Почитателите на любителския риболов могат да практикуват своето хоби на живописния язовир Йовковци, намиращ се на 4 км. западно от град Елена. Там има възможност да се улови шаран, толстолоб, каракуда, червеноперка, сом, щука, бяла риба, костур. На картата по-долу можете да разгледате разрешените за риболов ръкави на язовира. В Еленския балкан има няколко микроязовира, където основно се лови шаран, каракуда и толстолоб. На река Златаришка може да се насладите на речния риболов. Там се ловят клен, скобар и мряна.

Притежанието на билет за любителски риболов е задължително. И не забравяйте – пазете природата чиста!

Язовир „Палици“ се намира в Еленския балкан до с. Палици, на около 3 км югоизточно от с. Мaрян и на 9 км източно от Елена.
Язовир „Палици“ е с площ около 55 дка. В язовира е изградено най-голямото садково стопанство в района – „Рибно стопанство – с. Палици“. Отглеждат се есетра, европейски сом, американски сом и лин. Отделно от него, язовирът е зарибен с шаран, толстолоб, амур, каракуда, лин, сом и есетра. Има възможност за практикуване на спортен риболов. За любителите на този спорт са обособени специални кътчета, където всеки може да изпробва късмета си.

Ловно-рибарски магазин ЕТ „Пепа Джуркова-Антола“
град Елена, ул. „Стоян Михайловски“ 17