„Лазаровата къща“

Телефон:
0882709484
Адрес:
с. Ребревци

GPS координати:
42.906168; 25.771103

„Лазаровата къща“ e построена през 1942 година и се намира в сърцето на Еленския балкан, в малкото и живописно планинско селце Ребревци, разположено на 10 километра от град Елена и на 30 километра от град Велико Търново, на 500 м надморска височина. В непосредствена близост е язовир Йовковци – един от най-големите по площ язовири на територията на България, кръстен на едно от разрушените при построяването му села, което сега се намира под водата. Уникалността и магнетичността на природата в местността правят „Лазаровата къща“ правилното решение за почивка със семейството и приятелите сред спокойна атмосфера, свеж планински въздух и изключително красива природа.

Къщата е на два етажа и разполага с 4 стаи, като капацитетът и обзавеждането им предполагат да се ползва от 11 човека. На първия етаж има една стая с двойно легло. От другата страна на коридора е обширната механа, разполагаща с камина, барбекю и напълно оборудвано кухненско обзавеждане. На втория етаж има тераса и три стаи, разполагащи с едно двойно и едно единично легло всяка. Всеки етаж разполага със санитарен възел.

Около къщата има голям озеленен двор, в едната част на който е изградено професионално барбекю с кът за хранене на открито. На разположение на гостите е и просторна шатра. Дворът разполага с 3 места за паркиране.