Комплекс „Трухчевата къща“

Телефон:
0888643264, 0885414583

И-мейл:
truhchev@abv.bg

Адрес:
с. Вълчевци

GPS координати:
42.940877, 25.82434 

 

Комплекс „Трухчевата къща” се намира в китното еленско селце Вълчевци. На брега на язовир „Йовковци” и на 6 километра от град Елена. Тук любителят на автентични усещания, на селският и екологичен туризъм преоткрива прекрасната природа, наситеният с билкови аромати въздух, невероятна тишина и спокойствие.

Комплексът разполага с 61 места: 9 апартамента, 4 двойни стаи, 5 спални, 2 тройни стаи. В две от спалните има възможност да се ползва разтегателен фотьойл. Всяка от стаите разполага със самостоятелен санитарен възел и всички съвременни удобства – телевизор, парно, топла вода. Има чудесни условия за провеждане на конференции, семинари и обучения. Механата в комплекса, издържана в същия старинен стил е с капацитет 60 места през зимата и 80 места през лятото. Можете да се насладите на невероятният вкус на печено агне или прасенце, телешка глава в шкембе, пълнен шаран, задушен заек и много други кулинарни изненади. Необходимо е само да направите вашата предварителна заявка. Ако желаете заедно със стопаните, на двора може да завъртите и чеверме.

„Трухчевата къща“ е предпочитано място за семействата с деца. Има чудесна възможност за игри и забавлявания – в басейна, на игрището за волейбол, на полянката или в зоокъта с диви животни – сърнички, фазани, зайчета, можете също да пояздите някой от конете на семейство Трухчеви. Домакините предлагат на своите гости разходка из околността с каручка. Ако и това не ви допада можете да се отдадете на бране на гъби, диви ягоди, къпини или билки. На по-малко от километър от Трухчевата къща се намира един от най-големите язовири в България – „Йовковци“- прекрасно място за риболов на шаран, каракуда, платика, толстолоб, сом, бяла риба и др. Пристрастените рибари да подготвят въдиците си и да изведат семейството си на пикник на брега на язовира.