Комплекс „Ханче Яковци“

Телефон:
06151 5720, 0898859747
 
Адрес:
с. Яковци

GPS координати:
42.932614, 25.815547 

 

Комплекс „ханче Яковци“ се намира на 5км от възрожденска Елена, сгушен в полите на Стара планина в непосредствена близост до язовир Йовковци. Подходящ за хора бягащи от забързаното ежедневие ханчето съчетава възрожденски стил и модерна визия. За любителите на старата Българска архитектура, типична за крайпътните ханчета от средата на миналия век, подходяща е т.нар „Стара част“ – стара реставрирана къща сгушена под стогодишна лоза приютяваща малка механа за 20 души и няколко стаи за настаняване. Всяка от четирите двойни и двете тройни стаи разполага със собствен санитарен възел и кабелна телевизия. Комплексът разполага и с Възрожденски апартамент с камина за студените зимни дни.

За туристите,търсещи удобствата и модерната визия, макар и на село, подходяща е „Новата част“, построена на калкан към старата възрожденска къща . Дванайсетте просторни и модерно обзаведени стаи разполагат със самостоятелни санитарни възли, кабелна телевизия и общи тераси, а две от тях и с балкони с изглед към басейна. „Голямата зала“, с капацитет 50 човека, е идеална за вашите фирмени партита и събирания с приятели и роднини, а малката зала за 20 души съчетава спокойствие, уют и селска атмосфера в едно. Всичко това, заедно със вкусна българска кухня ще направи почивката Ви още по-пълноценна.

Скрити зад големите зидове комплексът разполага с две летни градини. Едната с просторен басейн и външен бар, където с коктейл в ръка да разпускате в най-горещите летни дни, а втората богато озеленена, прилежаща към ресторанта, можете да се насладите на българската кухня, както и на Еленските специалитети – Еленски бут, филе“Елена“, домашна ракийка и горски гъбки. По предварителна заявка могат да бъдат приготвени кокошчица с картофки, печено агнешко, баница и други вкусотийки.

Комплекс „Ханче Яковци“ е вашето място – ОЧАКВАМЕ ВИ!!!

Идеална оферта за зелено училище , фирмено парти, събиране с приятели или за всеки друг повод.