„Къща за приятели“

Телефон:
0887151500

И-мейл:
info@elenskibalkan.bg

Адрес:
с. Палици

GPS координати:
42.922068; 26.003156

”Къща за приятели” се намира в малкото планинско селце Палици в Еленския балкан. Селото е на разстояние 12 км от Елена по пътя за Сливен. Къщата се намира до двора на училищетo. Има регулярен обществен транспорт от град Елена до село Палици. В района на село Палици има две планински рекички и язовир. Може да се насладите на риболов на черна мряна, речен кефал, скобар, а в язовира на каракуда и шаран. Ако тези риби са малко предизвикателство за вас, може да опитате късмета си на яз. Йовковци. Той се намира западно от Елена, на 17 км от село Палици. Обитава се от уклей, червеноперка, каракуда, костур, сом, шаран, щука, бяла риба и речен кефал. Риболовът там е труден и не винаги успешен, но е истинско удоволствие.

”Къща за приятели” е подходяща за настаняване на компании от 6 до 9 души (спални за 6 възрастни и допълнителни легла за 2-3 деца). Разполага с кухня с трапезария, 3 спални и 2 санитарни помещения (баня и WC). Трапезарията е напълно оборудвана и предлага всички удобства за гостите на къщата: кухненски бокс с готварска печка, кафе машина за шварц кафе, грил, тостер и прибори. За гостите на „Къща за приятели” е на разположение просторен двор с външно барбекю. В трапезарията има телевизор със сателитна телевизия.

На своите гости „Къща за приятели“ предлага следните развлечения:
Разходка – насладете се на приятна разходка в гората и махалите около селото.
Къпане – никога не сте се къпали в планинска река?! И ние никога не бяхме, но доверете ни се! Ще ви покажем вирове, където ще намерите прохлада и удоволствие през летните горещини.
… ако завали дъжд и не става за разходка … намерете спокойно място пред огнището и се наслаждавайте на тишината. Ще слушате само звуците на природата.

Домакините на ”Къща за приятели ” с желание ще се отзоват и ще ви окажат съдействие за приготвяне на вкусна храна или ще ви помогнат за организирането на вашите празници.

Избягайте от рутината на ежедневието и се потопете в спокойствието на планината. Там където ритъма на деня се определя от песента на птиците и нежния аромат на билки.