„Дядовата къща“ – Руховци

Телефон:
061516723, 0888546773

И-мейл:
aok@elena.bg

Адрес:
с. Руховци

GPS координати:
42.910824; 25.937936

*Цена:
от 15лв. до 240лв.

Село Руховци се намира на 6 километра от град Елена. Ако пътувате по път II 53 Горна Оряховица – Елена – Сливен в началото на града трябва да поемете по отбивката вдясно в посока Сливен (указано е с табела). След около 5 километра трябва да поемете отново в дясно. На един километър от отбивката ще влезете в селото. Къщата се намира на около 150 метра от центъра на село Руховци в посока към село Илаков рът. Осветена табела ще ви посочи вашето място за отдих. Ще го познаете отдалеч по развяващия се трибагреник. Можете да ползвате 5 стаи, от които 2 стаи с 3 легла и 3 стаи с по 2 легла, всяка със санитарен възел. На гостите се предоставя възможност за самостоятелно приготвяне на храна в кухнята и трапезарията. Има механа с камина, а на двора – външна закрита скара с пещ, кът за хранене, както и кът за отдих. Ако желаете стопаните могат да ви приготвят печено в пещ агне или яре, бут на жар по еленски, баница по еленски, домашно квасено мляко. Стопаните на Дядовата къща осигуряват транспорт на своите гости от град Елена до село Руховци, свържете се с тях предварително.

В село Руховци със сигурност няма да скучаете. От там тръгват маркирани туристически маршрути до природната забележителност „Водопада” на река Борущица. На брега на реката има кътове за отдих с маси, пейки, барбекю и огнища. В реката, която минава през селото, можете да ловите риба или да се разхладите през горещите летни дни. В язовир Руховци можете да уловите дори шаран или каракуда. Духа на балканджиите можете да доловите в стара църква и паметника на отец Сергей, участник във Велчовата завера. В посока село Илаков рът се намира и футболно игрище, на което децата ви могат да играят на воля без да се притеснявате за тяхната безопасност.

* Туристически информационен център не носи отговорност за цените, които са посочени в сайта. За уточняване, промоции и оферти, молим да се свържете със собствениците на обектите за настаняване.