ПРИКЛЮЧИ СЕДМИЦАТА НА ИЗКУСТВАТА

ПРИКЛЮЧИ СЕДМИЦАТА НА ИЗКУСТВАТА В ОБЩИНА ЕЛЕНА

С театралната постановка „Как се търси нов съпруг?“ на пазарджишкия театър „Константин Величков“ бе сложен финалът на Седмицата на изкуствата в община Елена.

В седемте дни – от 18 до 24 септември, еленчани и гости на града имаха възможността да се насладят на нови и различни събития, посветени на киното, литературата, живописта, музиката, фотографията, танца, театъра.

Седмицата бе включена за първа година в Културния календар на общината. Началото ѝ бе дадено с прожекцията на българския филм „Писма от Антарктида“.

На следващия ден в Детския отдел на градската библиотека се състоя награждаването в инициативата „Лудо книжно лято“, в която се включиха 23 активно четящи деца на възраст от 8 до 13 години.

В сряда в Художествената галерия бе открита изложба, посветена на 110 години от рождението на бележития художник Йордан Попов.

В навечерието на Деня на независимостта с празничен концерт на пл. „Христо Ботев“ Биг Бенд гр. Велико Търново поздравиха публиката с изпълненията си на класически хитове от миналото.

На 22 септември имаше увлекателната среща с журналиста Георги Милков, автор на книгата „Истории от ръчния багаж“, който бе представен от депутата Любен Дилов – син. Милков разказа любопитни факти, истории и преживявания, свързани с пътешествията му по света, които могат да бъдат открити в страниците на книгата му.

В събота в Общинския туристически информационен център се откри фотоизложбата „Природа и архитектура в Еленско“. На първо място бе класирана Ирина Пожарицкая с фотографията – „Старият мост“. На обяд урокът на открито по латино танци на Brand studio донесе много настроение в горещия ден.

Всички събития през Седмицата, под наслов „7 дни, 7 изкуства“, бяха безплатни, организирани съвместно с Музея на Възраждането и Народно читалище „Напредък – Елена – 1863“.