„Възрожденската къща“

Телефон:
0877911512; 0877911513

И-мейл: doriselena@abv.bg

Адрес:
гр. Елена, ул. „Робовска“    №27

GPS координати:
42.928557; 25.88309

*Цена: от 15лв. до 160лв.

„Възрожденската къща“ се намира на 400 метра от центъра на град Елена, в близост до известния музеен комплекс „Даскалоливницата”, парк „Калето”, градския басейн и всички други удобства на града.

Във „Възрожденската къща“ Ви очакват спокойствие и уют. Къщата е интересна, с нестандартни решения. Разполага с четири стаи – три спални и една стая с две единични легла, салон, каменно стълбище, което води до механата, санитарен възел и барбекю. Стаите са обзаведени с троянска мебел. Във всяка от тях има телевизор и кабелна телевизия. Цялата къща се отоплява с локално парно. Въпреки създадените удобства, собствениците са се постарали да запазят автентичността на къщата. Така тя е уникална и предоставя наистина рядката възможност да усетите духа на отдавна отминалите времена.

Дворът на къщата не е голям, но е чудно красив с многоцветните си лехи от български цветя, с каменните пътечки и дувари. Всичко това внася хармония в душата ви и сякаш за пръв път от толкова време се чувствате наистина смирени. Отпред приятно бълбука малък фонтан, а на полянката домакините са осигурили кът за отдих на открито: люлка, маси и столове.

Ако ви е омръзнало храненето по заведения или сте вещ кулинар, в механата има оборудван кухненски бокс. На разположение на гостите са – готварска печка, хладилник, мивка, шкафове, кухненски съдове, прибори и всичко необходимо за самостоятелно приготвяне на храна. В двора на къщата е градинското барбекю с беседка, издържано в същия битов стил. През горещите летни дни тук можете да се насладите на прохладните и романтични нощи в Балкана, да приготвите специалитети на жар и да прекарате незабравими часове във весела компания и приятна обстановка. Всичко е направено така, че наистина да забравите ежедневието и да се почувствате добре.

* Туристически информационен център не носи отговорност за цените, които са посочени в сайта. За уточняване, промоции и оферти, молим да се свържете със собствениците на обектите за настаняване.