Къща за гости„Балерините“

Телефон:
0899191650; 0888134327
Адрес:
с. Марян №51

GPS координати:
42.93027,25.96851

Къщата се намира на 7 км от гр. Елена, в с. Марян.
Наскоро е основно реновирана, със запазени оригинални дървени елементи, облицовки и отделни мебели. Има 8 места в общо три спални – две тройни и една с двойно легло 140/190 см и две удобни бани с тоалетни.
Разполага с просторна и висока дневна с камина, подходяща за празненства. В дневната има кухненски кът, маса за хранене с 8 места и мека мебел. Кухнята е оборудвана с котлони, фурна, тостер, малка кафе машина за филтърно кафе и посуда. В дневната има телевизор с операционна система Андроид, който е свързан с интернет и позволява гледане на новини, филми и др. през някои безплатни приложения.
Отоплява се с камина с вентилатор и въздуховоди и електрически радиатори.
Към къщата има покрита тераса с маса за хранене и градинска чешма. За приготвяне на скара е налично преносимо барбекю на дървени въглища. Дворът е просторен и равен.
В близост до къщата има магазин и детска площадка.
В селото се намира прочутия манастир „Свето Преображение Господне“. Има винарска изба, където се организират дегустации. Възможност за риболов дават двете реки Мийковска и Костелска, които преминават покрай селището. Приятни разходки пеша или с велосипеди могат да се правят в самото село и до съседните Долни Марян, Руховци и Чакали.
Къщата се нарича „Балерините“, тъй като от 2011 г. се ползва от преподавателите в лятна балетна академия за деца, която се провежда всяка година в читалището на с. Марян.
Поради тази причина къщата не се отдава под наем през първите две седмици на м. август.