ШАНС ЗА НАШИТЕ ДЕЦА

В края на лятото, преди началото на учебната година, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) заедно с Община Елена, РУ на МВР и БМЧК организираха кампания с антидрога и антиспин насоченост под надслов „Шанс за нашите деца“.

   Традицията отново бе спазена. Снощи  обновеното читалище „Напредък – Елена – 1863“ се превърна в една огромна сцена, на която освен забавленията с песни и танци, младите говориха за наркотиците, за въздействието им и пораженията, до които водят.

    „Ние сме тук да се веселим и ще го направим, защото не искаме да сме от онези, които си докарват настроение с алкохол и дрога. Ние казваме „Не на дрогата. Избираме живота““, заявиха децата от младежката организация на БЧК.

   На влизане в залата на читалището, всяко от присъстващите в публиката деца получи подарък – гривна с послание „Живот без дрога“.

   В началото на събитието, приветствие към присъстващите отправи г-н Йордан Димитров -  председател на МКБППМН и заместник-кмет на община Елена.

   Купонът започна с изпълненията на добре познатите ни танцови формации „Виктори“ и „Кадифе“ с ръководители Виктория Славчева и Надя Катрафилова. Изненада за всички обаче, бе участието на определящия се като „последен викинг“ датчанин Оле Йохансен, който от няколко години живее в еленското се Бойковци. Той бе поканен от организаторите да изпълни две песни, едната от които по негови музика текст, вдъхновена от  опита му като работник в център за наркозависими в Дания. Под надслов „Живот без дрога“ преминаха и забавните игри, в които младите хора показаха информираността си по отношение на наркотичните вещества, както и знанията си по английски език.

   Гвоздеят в програмата бе участието на специалните гости за вечерта – Румънеца и Енчев, които повдигнаха до краен предел настроението и след края на концерта дълго време се снимаха и раздаваха автографи.

IMG 5402