Пътна обстановка в Община Елена към 15.30 на 26.10.2014

Снежната покривка вече достига от 30-35 см в града до 80-100 см във високите части на общината.

Без ток са селата по направленията (и прилежащите населени места): Мийковци, Буйновци, Багалевци, Тодювци, Дрента . Екипи на „Енерго-Про Мрежи“ работят по отстраняването на авариите. Възможно е селата да останат без ток и през нощта.

Състоянието на пътищата от републиканската пътна мрежа в общината и района е както следва:

- II-53 в участъка гр.Елена – с. Миндя: Проходим при зимни условия. Заради нависналите клони, не е възможно преминаването на високи товарни и пътнически автомобили.

- II-53 в участъка гр. Елена – гр. Сливен (вкл. проход Сливен – Стара река): Проходим, макар и трудно, при зимни условия. Движението е натоварено! Проходът е забранен за движение на товарни автомобили над 10 т.

- III-551 в участъка гр. Елена – с. Средни колиби – с. Плаково: Проходим до с. Средни колиби. Участъкът от с. Средни колиби до с. Плаково е почистван за последно в събота. Има паднали дървета! Целия пътен участък е забранен за движение на товарни автомобили над 10 т.

- III-662 в участъка гр. Елена – гр. Твърдица (Твърдишки проход): Проходим при зимни условия, препоръчително автомобилите да са с повишена проходимост. Проходът е забранен за движение на товарни автомобили над 10 т. Възможни са навявания във високата част. Не се препоръчва за движение през нощта. Следете текущата информация!

- III-408 в участъка с. Глоговец – с. Стеврек: Разчиства се, няма актуална информация.

- III-484 в участъка с. Кипилово – гр. Котел: Проходим при зимни условия. Заради нависналите клони, не е възможно преминаването на високи товарни и пътнически автомобили.

Пътната обстановка е изключително динамична! По всички пътища е възможно да има нападали и нависнали дървета в резултат на мокрия сняг. Движението да се осъществява с изключително внимание!

Пътищата от общинската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Всички машини са в изправност и работят. Почистват се по график първостепенните и второстепенни маршрути. По направленията към с. Буйновци, с. Мийковци, с. Тодювци има нависнали дървета, които се разчистват. Все още не е почистен пътя в направление с. Дебели рът и прилежащите населени места. Движението по общинската пътна мрежа да се осъществява с изключително внимание!

Очаква се снеговалежът да продължи и през нощта, а температурите да се задържат около и малко под нулата.

Препоръчваме: до получаване на информация за отваряне на съответните пътища, да не се предприемат пътувания по проблемните направления, за да не се получават задръствания. Всички автомобили да бъдат оборудвани със зимни гуми, вериги и лопати за сняг. На път да се тръгва с пълен резервоар, а мобилните телефони да са със заредени батерии.Обновяване на информацията очаквайте след 17.00 ч.