Деца четоха книжки на любими автори в Елена

3(2)Весел празник на детската книга организираха в Елена по случай Международния ден на детската книга – 2 април. Тържеството, на което присъстваха ученици от първи до четвърти клас, се състоя в заседателната зала на Народно читалище "Напредък-Елена-1863".

   Водещите на празника Кристияна и Йорданка запознаха децата с Ханс Кристиян Андресен и историята на Деня на детската книга. Задаваха въпроси за любими книжки, герои и автори на произведения.

   От Градска библиотека – Елена наградиха най-дейните читатели: „Най-много прочетени книги от фонда на библиотеката за 2013-2014 г.” беше първата номинация. Тук бяха присъдени три първи места на Цанислава Дичева, Кристияна Чуканска и Йорданка Никифорова. В номинацията „Най-добра идея за детско произведение” за „На планетата Марс” бе наградена Ралица Русева. Наградата за „Най-артистично прочетен текст”, след гласуване между участниците, бе връчена на Ралица Русева. Победителите бяха наградени с детски книжки и енциклопедии.

   Децата, между които имаше гости от София, Плевен и Троян, избраха за любимо четиво приключенията на прочутите патиланци „Патиланско царство” по Ран Босилек.

   Всички деца участници в празника получиха читателски дневници, в които да отбелязват прочетените книги през годината, а Общината ги почерпи с вкусни лакомства.
2(1)