ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ

СТАРТИРА ЛЯТНАТА ЗАНИМАЛНЯ ЗА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ В ЕЛЕНА

От днес – 3 юни, за бъдещите първокласници стартира детска лятна занималня. Тази година тя събра 35 деца, разделени в две групи, които ще прекарат част от лятото си в обучения, съчетани със забавления.

Те ще провеждат своите занимания всеки делничен ден в Общностния център в Елена напълно безплатно за техните родители. За пета година разноските за занималнята се поемат от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните с председател г-жа Десислава Шопова.

За малчуганите са осигурени закуска и обяд, учебни помагала и тетрадки, а също така и много образователни и спортни игри.

В лятното училище децата ще придобият навици, близки до режима, който им предстои да спазват в първи клас – уроци по писане и четене, смятане до 10, откриване на гласни и съгласни букви и др.

Лятото им ще бъде изпълнено с интересни и вълнуващи срещи – с представители на пожарната и полицията, с автори на детски книжки, с посещение на културно-исторически забележителности и библиотеката в града.

Учителите им и тази година са пенсионирани педагози, а медиаторите са млади момичета, които ще се учат от опита на утвърдените преподаватели.