ПОЗДРАВ

ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА ЕЛЕНА ИНЖ. ДИЛЯН МЛЪЗЕВ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

УВАЖАЕМИ  УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ  ПРОСВЕТНИ  И  КУЛТУРНИ  ДЕЙЦИ,

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

Поздравявам ви с най-светлия български празник – 24 май, Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

На 24 май отдаваме нашата признателност и благодарност към всички вас, които работите и творите в сферата на българската култура, наука, образование, изкуство и с любов съхранявате родния ни език и възпитавате бъдещите поколения.

С делото на светите братя Кирил и Методий нашата страна е заслужила признателността и уважението не само на славянските народи, но и на целия свят. И това ще бъде така, докато думите напредък, култура и човечност носят смисъл на ежедневието ни.

Гордост за нас като еленчани е, че днес във всеки училищен двор, във всяко кътче по света, където има българи, звучи гордо химнът „Върви, народе възродени“, чиито пламенни стихове сътвори големият български писател, роденият във възрожденска Елена Стоян Михайловски.

В този светъл празник на духа и просвещението отправям към вас пожелания за крепко здраве, сили и вдъхновение, творчески устрем, безброй лични и професионални успехи. 

Да бъде свято името и делото на солунските просветители Кирил и Методий и на техните последователи! Нека никога не стихва жаждата ви за знания и духовно развитие!


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА, ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА КНИЖОВНОСТ!


инж. Дилян Млъзев
Кмет на община Елена