ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Уважаеми съграждани,
Скъпи приятели и гости на нашия град,
Христос воскресе!

Щастлив съм да Ви поздравя с празника на нашия град, 21 май – Ден на неговите духовни покровители, светите равноапостоли Константин и Елена.
По традиция и с дълбоко вътрешно усещане всички, които са свързани по някакъв начин с Елена, независимо къде по света се намират, на този ден си спомнят с трепет и вълнение в сърцата за китното ни малко градче, дало на света видни духовници, просветители, общественици, поети, писатели, краеведи, художници, артисти..
Дълъг е списъкът с будителите, вдишали първа глътка въздух във възрожденска Елена. Това за нас като еленчани е както гордост от славното минало, така и отговорност – да съумеем да запазим изграденото от предците ни, което да предадем на поколенията заедно с духовността, просветата и родолюбието, които са в основата на напредъка, единството и самочувствието ни като общество.
Всички ние, въпреки трудностите, и през изминалата година положихме усилия Елена да е желана дестинация за отдих и туризъм, но в същото време и все по-чисто, по-приветливо и най-вече по-добро място, където да живеят нашите деца – да се учат и растат, да развиват своите таланти и да имат заслужения спокоен и щастлив живот.
Вярвам, скъпи съграждани, че заедно ще продължим да работим за достойното настояще и за по-доброто бъдеще на Елена, защото местната власт в лицето на общинския съвет и администрацията няма как да бъдат успешни без вашата гражданска енергия, активност и предприемчивост.
Нека имаме вяра и вдъхновение, дръзновение и решителност да направим в живота си поне по една промяна към по-добро, за каквато всеки един от нас отдавна копнее.
С радост пожелавам на Вас и семействата Ви здраве, щастие и благоденствие, лични и професионални успехи.
Нека пребъде нашият град, Бог да пази и закриля всички ни!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

инж. Дилян Млъзев
Кмет на община Елена