ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, 

СКЪПИ ГОСТИ НА НАШИЯ ГРАД,

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! 


Повече от две хилядолетия светът празнува Христовото Възкресение с тържествен звън на църковни камбани, с песнопения и славословия в търсене на Божието благоволение за най-обичаните ни хора и спасението на нашите души. 

Този празник, наричан от народа ни с прекрасното име „Великден“, носи в себе си най-искрените послания за нов живот и вяра, за любов и съпричастност, които стари и млади преоткриват и изричат с надежда в сърцата. 

Нека пламъкът от хилядите свещи, запалени във Великденската нощ, да освети и стопли душите и сърцата ни, да благослови живота и домовете ни.

Нека на този ден да се радваме и тържествуваме, да се веселим и празнуваме, но и да се обърнем към себе си, да се запитаме и сами да си отговорим дали в ежедневието си успяваме да спазваме Божиите заповеди, които всъщност са пътеводител към истинските общочовешки добродетели. 

Нека бъдем добри един към друг, състрадателни към нуждаещите се, да се радваме на успехите на нашите близки и приятели, да избягваме завистта и лицемерието, да сме готови да прощаваме и сами да искаме прошка за грешките си. 

В деня на Възкресение Христово приемете, скъпи съграждани и приятели, моите най-искрени благопожелания за здраве, щастие и благоденствие, за мир, обич и разбирателство – плодовете на Божията благодат, от които толкова много се нуждаем в днешните дни. 

СВЕТЛИ И БЛАГОСЛОВЕНИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРА3НИЦИ !

инж. Дилян Млъзев
Кмет на Община Елена