КОНКУРС ЗА ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО

КОНКУРС ЗА ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО НА ТЕМА „МОЯТА ПЛАНЕТА. МОЯТ КОСМОС. МОЯТА ВСЕЛЕНА“ В ДЕТСКИЯ ОТДЕЛ НА ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА

На 10 април т. г. бяха наградени призьорите в конкурса под надслов „Моята планета. Моят космос. Моята Вселена.“, организиран от Градската библиотека.

Тази година акцентът бе научната литература за деца с теми като летенето, космосът, планетите и звездите. Формите, с които можеха да се включат малките творци, бяха рисунка, макет и пано.

В конкурса участваха над 40 деца, от 3 до 11 години, с разнообразни творения, а компетентно жури оцени техните произведения.

Отличилите се като най-креативни, с най-добро композиционно и цветово съчетание получиха грамоти и подаръци на малко тържество в Детския отдел на Градската библиотека от председателя на журито инж. Димитринка Иванова.

Първото място в категория „макет“ бе за Християна Христова от Дневния център за деца и младежи с увреждания в гр. Елена, второто – за Десислава Петкова, а третото за общия проект на Рая Христоскова и Славена Пашова.

При най-малките първа стана Веселина Петрова, втори – Красен Александров, а трета се класира Петя Стоянова. Георги Стоянов получи поощрителна награда в същата категория.

Класирани на първо място бяха паната на децата от групите „Буратино“ и „Пчеличка“ от ДГ „Радост“ гр. Елена.

При по-големите първото място зае Александър Александров, второто – София Александрова и Християна Добрева, а третото – Александър Петров. Поощрителни награди имаше за Мария Колева и Николета Христова, също представили се отлично в конкурса „Моята планета. Моят космос. Моята Вселена.“

До края на месец април, обявен като Месец на детската книга, в Детския отдел на градската библиотека ще има и няколко четения на книжки за малчуганите от Детска градина „Радост“ гр. Елена.