ПРАЗНИК НА ПРИЛОЖНОТО ИЗКУСТВО

ПРАЗНИК НА УЧЕНИЧЕСКОТО ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО В ГРАД ЕЛЕНА

За втора поредна година на 25 март – Благовещение, Центърът за подкрепа за личностно развитие организира празник, посветен на ученическото приложно творчество.

Въпреки проливния дъжд навън Общностният център в града, и тази година се изпълни с малчугани, желаещи да творят и да се забавляват.

Програмата започна с изпълненията на танцова формация „Балкански ритми“ с ръководител г-жа Светлана Петрова и балетна формация „Кадифе“ с ръководител г-жа Надя Катрафилова, които с прекрасните си танци отправиха поздрав към всички присъстващи.

Разнообразни и интересни бяха и работилничките за децата – с г-жа Александра Гедзь изработваха кошнички с прежда, с г-жа Ирина Дончева – сувенири от природни материали, а декориране на стъклени чаши с керамични бои можеха да сътворят при г-н Мирослав Лазаров.

За съжаление пресъздаването на обичая за прескачане на огън, който по традиция се изпълнява във всеки дом на Благовещение, не бе изпълнен поради лошите метеорологични условия.

За малките любители на приложните изкуства имаше сладка почерпка, а най-добрите таланти бяха отличени и със специални награди от директора Центъра за подкрепа за личностно развитие г-н Мирослав Лазаров.