ИЗЛОЖЕНИЕ

ОБЩИНА ЕЛЕНА С УЧАСТИЕ В 40-ТО ИЗДАНИЕ НА ТУРИСТИЧЕСКОТО ИЗЛОЖЕНИЕ ВАКАНЦИЯ & СПА

Община Елена за поредна година представя своя туристически потенциал и местни производства на престижното изложение ВАКАНЦИЯ & СПА в Интер Експо Център, град София.
Изложението бе официално открито от министъра на туризма г-жа Зарица Динкова, която уважи представителите от Елена. Тази година щандът на Общината е подготвен съвместно с Местен съвет по туризъм и Сдружение „Еленски бут“, под мотото „Еленският Балкан – дестинация в четири сезона“.
Посетителите са посрещнати от представители на Община Елена, Местен съвет по туризъм, Сдружение „Еленски бут“, Музей на Възраждането и ученика Константин Димитров от 11 клас – паралелка „Ресторантьорство“ в Средно училище „Иван Момчилов“.
Председателят на Сдружение „Еленски бут“ г-н Мартин Трухчев успя да впечатли посетителите на изложението с характерното ястие с местни продукти – кавърма с джолан от Еленски бут, праз и манатарки.
Всеки желаещ можеше да опита и различни специалитети – еленски бут, филе „Елена“, вино, ракия, сирене, кашкавал, мед, сладка, сиропи и други местни деликатеси. Впечатляващи на щанда са и демонстрациите на гравиране с пирограф на дърво от занаятчията Милчо Бонев.
Заедно с информация за природните, културно-историческите забележителности, местата за настаняване и значимите събития от културния и спортния календар са показани и възможностите за кулинарен туризъм в дестинацията.
Заповядайте на щанда на Община Елена (зала 3, щанд А17) до 15-ти март в Интер Експо Център гр. София.