ШОУ СПЕКТАКЪЛ „БАЩИНО ОГНИЩЕ“

ШОУ СПЕКТАКЪЛЪТ „БАЩИНО ОГНИЩЕ“ НА ХОРЕОГРАФА ИВАН ИВАНОВ РАЗВЪЛНУВА ЕЛЕНСКАТА ПУБЛИКА

С прекрасен шоу спектакъл под надслов „Бащино огнище“ хореографът Иван Иванов успя да развълнува еленската публика в салона на Народно читалище „Напредък – Елена – 1863“. Концертът бе организиран по повод 70-годишния юбилей на хореографа с голям брой творчески постижения в областта на танцовото изкуство.

В „Бащино огнище“ участие взеха както местните състави – КАНХ „СамоДиви“ с ръководител Траяна Стоянова, ТФК „Еленика“ с ръководител Йордан Минчев, ФФ „Балканджийче“ с ръководител Йорданка Грънчарова, ФТК „Стръмена“ с ръководител Иван Иванов, така и НФА „Българе“ и НУФИ „Филип Кутев“ гр. Котел.

Самият Христо Димитров – създател и продуцент на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, е ученик на Иван Иванов. Димитров се изказа ласкаво за своя пръв учител и ментор, дал му основата и любовта към танците. През школите на Иван Иванов са преминали стотици танцови изпълнители. Сред тях са и утвърдените днес хореографи Борис Иванов, Живко Иванов, Боряна Колева, Антоанета Пенчева, Виктория Русева и много други. Иванов е автор на танците „Червената шапчица“, „Шуменски танц“, „Приятели“, които и до днес се играят от различни детски ансамбли и ще останат в класиката на българското фолклорно танцово изкуство.

От няколко години той живее в Големани в Еленския Балкан и продължава да възпитава в любов към танците мъжете и жените от Фолклорен танцов клуб „Стръмена“ към Народно читалище „Съгласие – 2014“ с. Блъсковци.

За финал на чудесния спектакъл секретарят на Община Елена Ивона Савова поздрави хореографа и всички участници за изключителното представяне. Цветя бяха поднесени и от Антоанета Генчева – председател на ККП „Възраждане“.

Много снимки може да намерите тук.