„ЛУДО КНИЖНО ЛЯТО“

ФИНАЛ НА ИНИЦИАТИВАТА „ЛУДО КНИЖНО ЛЯТО“

С прожекция на филма „Писма от Антарктида“ на 18 септември бе сложено началото на Седмицата на изкуствата в община Елена.

Във вторник, 19 септември, в Детския отдел на Градската библиотека бяха наградени активно включилите се в надпреварата за най-много прочетени творби през лятната ваканция. Регламентът е изисквал е след връщане на всяка книга, младите читатели да попълват специална карта, съдържаща личните им впечатления и предпочитани цитати.

23 деца на възраст от 8 до 13 години изпълняват това условие и успяват да прочетат не само включените в списъка със задължителни произведения, но и такива извън него, което носи огромно удовлетворение за екипа на библиотеката.

Сияна Стоянова от 2 клас, Александър Петров от 3 клас, Венера Георгиева от 4 клас, Велина Миндизова от 5, Виктория Златева от 6, Весела Начева и Николай Иванов от 7 бяха отличени заради усърдието си. Награди, осигурени от писателя Николай Райков, Тодор Николов и Община Елена, връчи г-жа Ивона Кънчева – Савова.

За финал Александър Петров прочете басня от Стоян Михайловски, а Виктория Златева – българска народна приказка.

Радостно е, че до месец септември активните читатели на Детския отдел са 120 и подобни инициативи ги провокират да се включват с ентусиазъм.

Нека учебната година е успешна за тях и е изпълнена с много вълнуващи приключения в необятния свят на книгите.