СПОРТЕН КЛУБ „ИПОН –...

НОВИ УСПЕХИ ЗА ДЖУДИСТИТЕ ОТ СПОРТЕН КЛУБ „ИПОН – 87“ ГРАД ЕЛЕНА

На 11 юни в град Пазарджик се проведе национален турнир по джудо за деца и юноши младша възраст. В него участие взеха 323 състезатели от 32 клуба в страната.

Състезанието бе открито от г-жа Ренета Камберова (двукратна Световна и Европейска шампионка и носителка на медал от Олимпиада по художествена гимнастика) и г-н Георги Георгиев (медалист по джудо от Олимпиадата в Атина). Те раздадоха на всички малки джудисти реплики на медали, каквито се връчват за първите места на състезанието. Целта бе да ги накарат да повярват, че и те ще могат някой ден да достигнат до призовата стълбичка на големи първенства.

Отборът на „Ипон – 87“ с треньор Иван Мирянов се представи с четирима джудисти. Своето първо участие записаха Кая Мехмедова и Александър Стойков, а за втори път на татамито се бори Еркан Салиев.

При момичетата малката Кая спечели бронзов медал. Отлично бе и представянето на Александър и Еркан, завършили на седмо място. При юношите в категория до 66 кг високите си спортни умения показа Себахтин Хашимов. Той успя да победи в три срещи и загуби само една, което му донесе престижния бронзовия медал.

Доброто представянето на младите джудисти на еленския отбор на „Ипон – 87“ говори, че в бъдеще ги очакват много нови успехи в бойния спорт.