„ДОБРИЯТ ПРИМЕР“

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ПО КАМПАНИЯ „ДОБРИЯТ ПРИМЕР“

Община Елена кани малки и големи на поредица забавни и информационни събития в предстоящата седмица по кампания „Добрият пример“, разработена като проект „От компостиране към нулеви отпадъци – въвеждане на добри практики за превенция генериране на битови отпадъци чрез обучения за компостиране и създаване на обществен екологичен център на община Елена“.

📅 Кръгла маса на тема „Как да произвеждаме по-малко отпадъци? Да спрем да се чувстваме виновни!“ – 12.05.2023 г. (петък) от 16:00 ч. – зала 101 в сградата на община Елена.

Представители на домакинства и местната общност са добре дошли на тази кръгла маса, на която ще могат да научат повече за компостирането, да обменят добри практики и собствен опит, както и да зададат своите практични въпроси във връзка с процеса на компостиране. За целта, майстори-компостьори ще споделят съвети за това, как да започнем да компостираме, фактори за успешно компостиране и други съвети за оползотворяването на отпадъците, които генерираме.

📅 Концерт по кампания „Добрият пример“ – 13.05.2023 (събота), площад „Христо Ботев“, гр. Елена от 16:00 ч.

Всички граждани са поканени на закриващия концерт по кампания „Добрият пример“, където ще се насладят на прекрасните изпълнения на Танцова формация „Балканджийче“, Клуб за автентични народни хора „СамоДиви“, Балетна формация „Виктори“, балет „Кадифе“, децата от Детска градина „Радост“.

В рамките на концерта ще бъдат наградени победителите от конкурса за приказки „Рицари-компостьори“, а посетителите ще имат възможност да получат и книжка с наградените истории от щандовете на самите рицари-компостьори.