МАЛКИТЕ ТВОРЦИ

НАГРАЖДАВАНЕ НА МАЛКИТЕ ТВОРЦИ ОТ ОБЩИНА ЕЛЕНА В ДЕТСКИЯ ОТДЕЛ НА ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА

На 20 април в Детския отдел на Градската библиотека в град Елена бе открита изложба и бяха наградени призьорите в конкурсите „Писмо до моя любим герой от книга“ и „Приказен герой“. Те протекоха при голям интерес от страна на малките творци от община Елена.

В написването на „Писмо до моя любим герой от книга“ в първата възрастова група, при по-малките зае Десислава Петкова от III клас на НУ „Ил. Макариополски“ гр. Елена с писмо до Финдъс. Втората награда бе за София Александрова от III клас на НУ „Ил. Макариополски“ гр. Елена с писмо до героите Заек и Мечка. Трето място спечели Мария Колева от III клас на НУ „Ил. Макариополски“ гр. Елена, отново с писмо до котето Финдъс. Поощрителната награда бе за Николета Светлозарова от III клас на НУ „Ил. Макариополски“ гр. Елена.

При по-големите, във втората възрастова група, се присъдиха следните награди: първо място за Емануела Стоянова от V клас на ОУ „Хр. Ботев“ с. Беброво, второ място за Никита Ненова от V клас на ОУ „Хр. Ботев“ с. Беброво и трета награда за Мелек Гьолбахарова от V клас на ОУ „Хр. Ботев“ с. Беброво.

Компетентно жури в състав – г-жа Магда Борисова (председател), г-жа Богдана Пеева и г-жа Татяна Бонева, оцени приказките на децата. Наградите връчи г-жа Пеева, а журито благодари на всички участници и очаква бъдещите им изяви.

В другия конкурс за рисунка, организиран от Градската библиотека, под надслов „Приказен герой“, също участваха голям брой творби.

И тук журито бе затруднено при оценяването и определянето на победителите. Отличилите се като най-креативни, с най-добро композиционно и цветово съчетание, бяха наградени с грамоти и подаръци от организаторите.

След дълго обсъждане, журито с председател г-жа Ренета Петрова, присъди следните отличия:

1 място за апликация: Александър Петров, СУ „Иван Момчилов”, 8 г.

За рисунка:
1 място: Хитър Петър – Александър Александров, НУ „Иларион Макариополски”, 8 г.,
2 място: Червената шапчица – Мерт Мустафов, ОУ „Отец Паисий” с. Константин, 7 г.,
3 място: Снежанка и седемте джуджета – Андреа Колтуклиева, Разпоповци, 7 г.,
3 място: Рапунцел – Стефания Светославова, НУ „Иларион Макариополски”, 8 г.
Поощрителна награда: Веселина Петрова, 5 г.

Награди получиха и Стефан Драгостинов от Дневния център за деца и младежи с увреждания в гр. Елена и Александър Петров от СУ „Иван Момчилов“ гр. Елена.