ПОЗДРАВ

ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ЕЛЕНА ПО ПОВОД ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО

Уважаеми съграждани от община Елена и приятели на нашия град,

В навечерието сме на Възкресение Христово, празникът с който православните християни, изпълнени със смирение, с вяра в доброто и с надежда за всеопрощение, отбелязваме Великия ден на възкресението на Божия син.

Този светъл ден носи посланията за победата на животворящата любов над греховните страсти и душевната гибел. Напомня ни, че по-често в настоящето трябва да се обръщаме към милосърдието и прошката.

Великден ни озарява със светлина и надежда. Дава ни сили и вяра да се стремим към изконните човешки добродетели и да бъдем по-добри, състрадателни и дълготърпеливи – не само към близките си, но и към всеки човек, към всяко живо създание от заобикалящия ни свят.

Нека, озарени от светлината на Христовото Възкресение, да станем по-милостиви, да прощаваме и да даряваме, да сме благодарни за това, което имаме. Защото всичко материално е преходно, и ние самите сме тленни, а направените приживе добрини се помнят и след смъртта.

Пожелавам на всички Вас, на семействата Ви, на близките Ви хора здраве, щастие, светли помисли и добри дела в празничните дни и след тях. Божието благоволение и безмерната Му милост да бъдат над всички ни!

Честито Възкресение Христово!

инж. Дилян Млъзев

Кмет на Община Елена

Галерия