ПРАЗНИК НА ХИЖА „ЧУМЕРНА“

Хижа „Чумерна“ за поредна година приюти участниците в празника, който Община Елена и Туристическо дружество „Чумерна – 1901“ провеждат по традиция в един от зимните месеци.

Организаторите бяха приготвили за всички забавни игри и щури състезания с шейни. Въпреки силния вятър, не бе пропуснато и изкачването до първенеца връх Чумерна от малка група ентусиасти.

Малки и големи се състезаваха в три дисциплини – за деца, възрастни и смесени двойки. Едно от състезанията, в което се включиха и мъжете от планинска спасителна служба, бе с елемент „Оказване на първа помощ при пострадал“.

Най-точни и бързи се оказаха отбор „Черешка“ на Иван и Филип Сариеви. Димка Петрова и Гергана Ножарова от отбор „Снайперисти“ се класираха втори, а трети бяха Ивайло и Рая Добреви, дали на отбора си името „Тока Бока“.

Сред атрактивните участници се откроиха председателят на Общински съвет Елена Стоян Златев, заедно със своя син Кристиян, Драгомир и Николай Цаневи, Елисавета и Георги Карагьоргиеви, както и Емилия Кисьова и Йорданка Червенакова. В надпреварата имаше и международно участие от Италия в отбор „Победителите“ – от Лео и Давиде, класирани на шесто място.

Грамоти и награди за отличилите се връчи кметът на общината инж. Дилян Млъзев, а почерпка имаше за всички на хижата.