„ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО“

Успешно представяне на Община Елена в 39 -то изложение Ваканция и СПА ЕКСПО 2023″ гр. София

На 15-17 февруари Община Елена участва на 39-то издание на международната туристическа борса „Ваканция и СПА“ в София под мотото “Динамика и доверие!“

Изложението бе открито от министъра на туризма д-р Илин Димитров и се проведе под патронажа на Министерството на Туризма.

Събитието събра под един покрив представители на туристическия бранш и съпътстващите индустрии, за да представи разнообразни продукти, дестинации, програми и оферти пред професионалисти и широка публика.

Тазгодишното издание бележи ръст в участниците – 250 изложители от 15 държави. 30% от участниците са туристически компании, 40% са представители на различни дестинации, сред които местни региони и общини, дипломатически мисии от Алжир, Гърция, Дубай (OAE), Индия, Италия, Испания, Литва, Мавриций, Малдиви, Перу, Румъния, Сърбия, Тунис, Турция. Хотелите и курортните комплекси съставляват 12% от изложителите.

През трите дни на събитието, Община Елена популяризира своите туристически продукти, които са местното производство в региона и са гордостта на еленчани. От неповторимите сурово сушени деликатеси, до екологично чисти млечни продукти, сушени гъби, натурални сокове, сладка и много други! Посетителите имаха възможност да опитат прочутите местни специалитети, да видят гравиране върху дърво от майстора дърворезбар, а специално шеф Мартин Трухчев сподели тайните за приготвянето на автентичните ни мезета, които желаещите имаха възможност свободно да дегустират.

Представени бяха туристическите забележителности, културно-историческите обекти и празниците от културния календар, местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения и разбира се представяне туристическия потенциал на общината!