СПОРТЕН КЛУБ „ИПОН –...

ЕЛЕНСКИЯТ СПОРТЕН КЛУБ „ИПОН-87“ НАВЪРШИ 35 ГОДИНИ ПРЕЗ 2022 ГОДИНА

Незабравима годишнина, изпълнена с много емоции, спомени за отминалите години и пожелания за успехи и занапред, се отбеляза в края на миналата година за спортен клуб „Ипон-87“ град Елена с треньор Иван Мирянов.

На специално тържество присъстваха част от състезателите, преминали през годините подготовка и донесли много успехи на клуба по джудо в Елена. Изненади не липсваха – подаръци и отличие „Най-добрият треньор – Иван Мирянов“, имаше от възпитаниците му. От своя страна ръководителят връчи награди и статуетки както за настоящите, така и за бившите състезатели, прославили клуба със своите успехи.

Иван Мирянов изказа благодарност към всички, допринесли със своя труд за постиженията на клуба, създаден през 1987 година като част от ДФС „Чумерна“ гр. Елена. От 1993 година той е регистриран по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. През школата му са преминали над 2 000 състезатели.

Треньорът споделя, че философията и красотата на бойния спорт му е разкрита от Сенсей Емил Прокопов. Равносметката за изминалите 35 години са шампионски титли и медали от световни, европейски, балкански и държавни шампионати. Еленските джудисти са спечелили и множество медали и купи от международни и национални турнири. Много от състезателите са били и част от националните отбори на България по джудо и самбо.

Джудото за всеки състезател е нещо различно – бойно изкуство, спорт, начин за самодисциплина и усъвършенстване, социални контакти или просто способ да поддържа формата си. Но каквато и да е причината, избралите да тренират този спорт задължително се сблъскват със ситуации, в които се учат да бъдат по-добри, да знаят повече за себе си и за другите, да станат по-силни и трудолюбиви хора.

Нека и през новата 2023 година треньорът Иван Мирянов и възпитаниците му от спортен клуб „Ипон-87“ бъдат здрави и имат много успехи и поводи за гордост и радост.