ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО

ВЪВЕЖДА СЕ ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ЕЛЕНСКИЯ БУТ

Във връзка с провеждането на Празника на еленския бут (21 – 23 октомври 2022 г.) се забранява навлизането, престоят и паркирането на превозни средства за времето от 07:00 ч. на 21 октомври 2022 г. (петък) до приключването на празника, но не по-късно от 19:00 ч. на 23 октомври 2022 г. (неделя) на следните паркинги в централна градска част: паркинг на площад „Станко Димитриев“ (кръстовището между ул. „Стоян Михайловски“ и ул. „Възрожденска“); паркинг на ул. „Стоян Михайловски“ пред магазин „Под лозата“ и бивша аптека „Кършо“, паркинг на ул. „Стоян Михайловски“ пред кафе „Хелена“; паркинг на ул. „Крайбрежна“, северно от магазин за ловно-рибарски принадлежности; паркинг зад кафе „Виа Вита“; паркинг зад сградата на Народно читалище „Напредък – Елена – 1863“; паркоместа, намиращи се на ул. „Ил. Макариополски“ от пл. „Христо Ботев“ до сградата на община Елена, паркинг между Синдикален дом и сградата на „Енерго Про Мрежи“ АД; паркинги, разположени на север, северозапад и запад от административната сграда на община Елена; паркинг на площад „Ил. Макариополски“; паркинг пред Лятно кино – гр. Елена; паркинг пред сградата на Районен съд – гр. Елена.

Въвежда се временна организация на движението, като се затварят се за движение за времето от 13:00 ч. до 21:00 ч. на 21 октомври 2022 г. (петък), от 7:00 ч. до 21:00 ч. на 22 октомври (събота) и от 7:00 ч. до приключването на празника, но не по-късно от 19:00 ч. на 23 октомври (неделя) следните улици, част от Републикански път III-551 „Дебелец – Плаково – Средни колиби – Елена“: ул. „Стоян Михайловски“ – от кръстовището при Автогара Елена до площад „Христо Ботев“; ул. „Иларион Макариополски“ – от площад „Христо Ботев“ до кръстовището с улици „Робовска“ и „Васил Левски“.

Затварят се за движение за времето от 13:00 ч. до 21:00 ч. на 21 октомври 2022 г. (петък), от 7:00 ч. до 21:00 ч. на 22 октомври (събота) и от 7:00 ч. до приключването на празника, но не по-късно от 19:00 ч. на 23 октомври (неделя) следните улици: ул. „Йеромонах Йосиф Брадати“ – от кръстовището с ул. „Иларион Макариополски“ при хотел „Перун“ до кръстовището с ул. „Кокиче“, ул. „Църковна“ – от № 6 (при горната църква) до кръстовището й с ул. „Й. Й. Брадати“; ул. „Кършовска“ – от кръстовището с улиците „Робовска“ и „Васил Левски“ до кръстовището с ул. „Калето“; ул. „Д-р Христо Момчилов“ – изцяло, от кръстовището с ул. „Кършовска“ при „Даскалоливницата“ до Картинна галерия; ул. „Иван Кирилов“ – от кръстовището с ул. „Иларион Макариополски“ при община Елена до кръстовището с ул. „Поп Сава Катрафилов“ при храм „Рождество на Пресв. Богородица“; ул. „Дойно Граматик“ – от ул. „Иларион Макариополски“ при кафе „Виа Вита“ до кръстовището с улици „Поп Сава Катрафилов“ и „Емилиян Станев“; ул. „Крайбрежна“ – от кръстовището с ул. „Стоян Михайловски“ при кафе „Хелена“ до кръстовището с ул. „Дойно Граматик“ зад къща музей „Иларион Макариополски“; ул. „Възрожденска“ – изцяло.

Зареждането на търговските обекти, намиращи се на улиците, споменати по-горе, следва да бъде в часовия диапазон, когато не е затворено движението.

Жителите и гостите на града са длъжни да спазват стриктно указанията и да се съобразяват с разпорежданията на органите на реда и сигурността.