ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА В ЦЕНТЪРА ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ В ЕЛЕНА

По традиция на 1 октомври официално се открива учебната година в Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и Школата по изкуствата в града. През 2022 г. тържеството се състоя на 30 септември в Общностния център.

Събитието уважиха учители, родители, възпитаници, които ще се обучават там. Директорът на ЦПЛР – г-н Мирослав Лазаров, откри тържеството, а кметът на общината – инж. Млъзев, поздрави децата, като им пожела здрава, ползотворна и изпълнена с вдъхновение учебна година.

Благодарение на спечелен проект „С ритъма на танца“ по Национална програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“ към образователното министерство ще бъде оборудван кабинет по фолклор. Проектът е на стойност 23 546 лв. и включва обзавеждане на специализираното помещение – с гардероби, стойки за дрехи, закачалки, огледала, табла, стелажи за обувки. Предвидени са средства за закупуване на техника – мултимедиен проектор, телевизор, активна тонколона, компютър, както и за нови северняшки и тракийски народни носии за учениците.

В ЦПЛР ще се обучават над 150 деца, разпределени в групи по интереси: дърворезба, керамика, мозайка, модерен балет, български народни танци, живопис и приложни изкуства. Освен това са създадени групи – в село Константин по народни танци, както и в Детска градина „Радост“ по английски език. През ваканциите за възпитаниците на центъра предстоят занимания, с които да разнообразят и оползотворят свободното си време.