СТАРТИРА ПЕТОТО ИЗДАНИЕ НА...

С тържествено откриване бе дадено началото на петото издание на детската лятна академия в община Елена. Инициативата обединява в една кауза Община Елена, Районното управление на МВР, Районната служба противопожарна безопасност и защита на населението, Местната комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, както и кметствата Константин, Беброво и Каменари и кметското наместничество Блъсковци.

Тържеството на градския стадион започна с вдигане на националното знаме от кмета инж. Дилян Млъзев. Той благодари на всички партньори за ползотворната работа и пожела на участниците весело лято, съчетано с много игри, но и със смислени дейности като тези, които предстоят за тях в академията. Поздрави отправиха и старши комисар Димитър Машов – директор областна дирекция МВР, както и главен инспектор Цветан Пенчев – началник на РСПБЗН град Елена. На събитието присъстваха още Мария Бъчварова – заместник-кмет на община Стражица, Благовеста Факирова от РСПБЗН, кметове, кметски наместници, учители, родители и деца.

Участниците в академията изнесоха интересна програма от стихове и песни. Демонстрациите на пожарникарите от Районната служба противопожарна безопасност и защита на населението и Областната дирекция на МВР бяха посрещнати с голям интерес от малки и големи.

Основната цел на лятната академия е да направи ваканцията на децата извън общинския център интересна и полезна, а своеобразни домакини са от народните читалища, където малчуганите ще прекарват времето си всеки делничен ден.  Целта е да се съчетаят забавленията и игрите с полезни беседи и практически занимания от служителите на пожарната и полицията в Елена.

В края на тържеството участниците получиха подаръци и почерпка от организаторите.

Галерия