ПОЗДРАВ НА КМЕТА

Поздрав на кмета на Община Елена инж. Дилян Млъзев по случай 24 май

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ, МИЛИ ДЕЦА,

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

С уважение и признателност Ви поздравявам с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 24 май е специална дата за всеки българин. Днес е денят, в който отдаваме почит и се прекланяме пред учителите, просветните и културни дейци, които изграждат устоите на българската нация – неуморно и всеотдайно, възпитавайки поколенията.

Делото на светите братя Кирил и Методий и техните ученици е славно, защото ни е съхранило като нация в трудни времена. То отразява в най-пълна степен стремежа на народа ни към просвещение и духовно израстване.

Днес във всяко родно кътче на страната ще прозвучи гордо и достолепно българският училищен химн „Върви, народе възродени..“, чийто слова преди 130 години сътвори големият български писател и наш достоен съгражданин Стоян Михайловски.

Позволете ми в този светъл празник на духовността и просвещението да изразя признателност и благодарност към всички Вас – учители, просветни и културни дейци, които работите за образованието и възпитанието на нашите деца, за обогатяването на историята и традициите ни.

Пожелавам Ви все така стремително да следвате вашата благородна мисия, да постигате нови творчески успехи и да имате вдъхновение, с което да продължавате да предавате на поколенията вярата в моралните устои на нашето общество!

Нека да е честит празникът на Словото, на Духа, на Културата, които са в основата на съхранението на българската ни идентичност. Да бъде свято името и делото на солунските просветители Св.св. Кирил и Методий и на техните последователи!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

инж. Дилян МЛЪЗЕВ
Кмет на община Елена