ПОЗДРАВ

Поздрав на кмета на Община Елена за 21 май – празник на град Елена

Уважаеми съграждани,

Приятели и гости на Елена,

За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя с празника на нашия град!

Нека в този светъл ден преди всичко благодарим на нашите небесни покровители, Светите равноапостолни Константин и Елена, за това, че бдят над нас, че ни превеждат през трудностите, че са наши застъпници пред Бог и го молят да ни дари с всичко, което ни е потребно за земния живот.

Тази година празнуваме свободни от ограниченията, наложени ни от пандемията. Но дори и в тържествения ден не можем да се откъснем от усещането, че светът вече е по-различен, неспокоен и тревожен, че неизвестността не ни дава възможност уверено да планираме действията си… От друга страна, българският народ и еленчани са преживели много, преминали са през тегоби и изпитания, за да ни завещаят това, което имаме днес. Били са единни и сплотени, находчиви и предприемчиви, вярващи и силно обичащи Отечеството и родния си град. Това е, от което имаме нужда днес. Единствено християнските и общочовешките ценности и добродетели, взаимната подкрепа помежду ни, стремежът към общото благо и преуспяване могат да ни обединят и да ни направят по-силни.

Благодаря Ви, еленчани по произход и дух, за делата и идеите, за усилията и приноса градът и общината ни да стават все по-добро място за живот, работа и творчество. Длъжни сме да бъдем упорити и да не се предаваме пред трудностите – заради паметта на нашите деди и заради бъдещето на нашите деца!

ДА НИ Е ЧЕСТИТ СВЕТЛИЯТ ПРАЗНИК 21 МАЙ!

инж. Дилян МЛЪЗЕВК
мет на община Елена