ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ

ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ НА ГРАД ЕЛЕНА

На 15 април бе проведена традиционната акция по пролетно почистване на град Елена. В сутрешните часове служители на общинската администрация подмениха повредените кошчета на детските площадки в града, ремонтираха и голяма част от съоръженията в тях – люлки, катерушки, огради и други. Площадките бяха покосени и почистени от отпадъци.

Акцията продължи и в следобедните часове на петъчния ден, когато служителите на администрацията, начело с кмета инж. Млъзев, облагородиха парковото пространство на „Калето“. Пейките там бяха лакирани, тревните площи окосени, а алеите и стълбите към централна градска част изметени и почистени. Изрязани бяха и изсъхнали клони и храсти, създаващи неприятни гледки.

За няколко часа се събраха цял камион чували с отпадъци от нерегламентираното сметище по стария шейтански път, които недобросъвестни хора бяха изхвърлили. Разчистени бяха и канавките по пътя към ул. „Шейтани“ и ул. „Пърчевци“. Още едно сметище, намиращо се покрай околовръстния път на града, бе премахнато в този ден.

През изминалата седмица се проведоха и много граждански инициативи по доброволно пролетно почистване. Можем да отбележим тези на село Марян, на ул. „Разпоповци“, както и акциите на местни еленчанки, споделили свои снимки в интернет пространството.


Ръководството на община Елена отправя своята благодарност към всички, включили се в почистването, към фирма „Глобъл клинър“ ООД и служителите ѝ, които оказаха съдействие в извозването и събирането на отпадъците, както и към хората по програма за временна заетост.

Добрите и благородни акции трябва да продължават да се случват, но и ние трябва да съумеем да пазим природата, която ни заобикаля, и да спрем безразборното ѝ замърсяване.