С ЛЮБОВ И ГРИЖА...

С ЛЮБОВ И ГРИЖА ЗА ДЕЦАТА

Децата от ДГ „Радост“ получиха подарък от МКБППМН по повод обявения от Община Елена Месец на детската книга и изкуствата за деца.

Софийският театър „ПАН“ гостува със забавната образователна програма „Магическо училище“. Всички – и по-малките, и по-големите деца, приеха с радост и истинско въодушевление изпълненията на клоуните. Нещо повече – малчуганите имаха възможност да се изявят с танци, песни, разпознаване на букви, цифри, цветове…Фокусите предизвикаха бурни емоции, грейналите детски усмивки бяха най-добрата награда за артистите и приятно изживяване за учителките, за които също имаше специални задачи. Театър „ПАН“ подари на детската градина образователни комплекти, които ще се използват в учебните занимания.

Инициатива на МКБППМН, ориентирана към възпитаване на любов към книгата, е и конкурсът за любим детски герой и изразително четене, в който ще участват ученици от петте общински училища на 14 април 2022 г. в общностния център. Всички ще получат романа „Том Сойер“, а за най-добрите са предвидени и индивидуални награди.