КОНКУРС

СГРАДИ В ЕЛЕНА УЧАСТВАТ В МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ФАСАДИ

Вече стартира европейският конкурс на Баумит за най-красиви фасади „Life Challenge 2022”, в който участват 322 избрани фасади на сгради от 23 държави.

Шест са категориите, в които ще се състезават фасадите: еднофамилни къщи – ново строителство, жилищни сгради – ново строителство, нежилищни сгради – ново строителство, термично саниране, реновиране на исторически сгради, вдъхновени от структурата.

В категория термично саниране може да подкрепите обект „Реконструкция на сградите на СУ „И. Момчилов“ и НУ „И. Макариополски“, гр. Елена, ул. „Паисий Хилендарски“ № 22“. Линк за гласуване в категория термично саниране.

Община Елена участва и в още една категория за „Реновиране на исторически сгради“ с новооткритата Градска художествена галерия на ул. „Д-р Христо Момчилов“ № 2А. Линк за гласуване в категория „Реновиране на исторически сгради“.

От 07.02.2022 г. до 17.04.2022 г. (до 12:00 часа на обяд) ще протече публичното онлайн гласуване. Всеки може да подкрепи своя фаворит еднократно, като задължително трябва да посочи и оценка за сградата от 1 до 5.

Жури от изтъкнати архитекти ще определи с явно гласуване и шестте най-добри във всяка категория, а една фасада ще бъде големият победител – носител на наградата „Life Challenge 2022”. Победителите ще бъдат обявени на тържествена церемония във Валенсия на 19 май 2022 г.