ДВА НОВИ КАБИНЕТА

ОТКРИХА ДВА НОВИ КАБИНЕТА В СУ „ИВАН НИКОЛОВ МОМЧИЛОВ“

Днес, 1 март, в СУ „Иван Николов Момчилов“ се състоя тържественото откриване на два нови кабинета – по „Физика и астрономия“ и такъв за ресурсно подпомагане на ученици със специални образователни потребности, финансиран по проект „Подкрепа за приобщаващо образование“.

Лентата официално прерязаха директорът на СУ „Иван Момчилов“ г-жа Димитринка Кузманова и заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ на община Елена г-жа Десислава Шопова.


За тези дълго чакани придобивки говори г-жа Кузманова: „Една обновена и уютна среда би направила обучението и преподаването по-интересно, по-увлекателно и по-забавно. Необходимо е училището на новия век да посрещне предизвикателствата, които стоят пред него, с подходящия набор от средства и материали, което е не по-малко важно от наличието на подготвен и опитен преподавателски състав.


Тя сподели също, че не е лесно във време на несигурност и предизвикателства да се правят ремонти и нововъведения, но е наложително родното училище да се подновява и осъвременява, макар и с бавни стъпки.

Кабинетите са оборудвани с нови мебели – обособени различни кътове за обучение. С финансиране по същия проект са закупени още нов лаптоп, принтер и мултимедиен проектор.


Деца със специални образователни потребности поздравиха гостите с песни и стихотворения за Баба Марта и в края на тържеството всички си размениха мартеници.


Училищното ръководство изразява надежда, че и занапред ще има все повече подобни придобивки за учениците и учителите на СУ „Иван Момчилов“.