КЛУБ „ДАН КОЛОВ“

НОВИ МЕДАЛИ ЗА МЛАДИТЕ НАДЕЖДИ ОТ КЛУБ ПО БОРБА „ДАН КОЛОВ“

От 4 до 6 февруари в град Стара Загора се проведе държавен личен шампионат по борба свободен стил за момчета. Повече от успешно е представянето на Клуб по борба „Дан Колов“ в Елена с треньор Недялко Петров.

Шампионската титла в категория до 41 кг безапелационно спечели Берке Ибрям. Той извоюва всичките си победи с туш, като само на финала победи конкурента си с технически точки.
Другият медал е за Божидар Добрев, който в категория до 68 кг успя да се пребори за бронза. Божидар също надви противниците си с туш, но записа и една загуба на тепиха от шампиона в тази категория, затова остана трети. Осми, до 75 кг, стана представителят на еленския клуб по борба – Мартин Стефанов.

Състезанието се провежда на най-високо ниво. В него участие вземат борци от спортни училища и клубове от цялата страна. Всеки един от шампионите в своята категория става титуляр в националния отбор по борба на страната. Това му дава право да се състезава на предстоящите балканско и европейско първенство за тази година.

Освен тези успехи на клуба, през месец януари се проведоха и още две първенства – за мъже и юноши. При мъжете – Анатоли Христов в категория до 97 кг е пети, а при юношите Таркан Тахиров до 61 кг зае седмото място.

До края на годината предстоят още много шампионати и надеждата на всички е за още много успехи на борците.