ОБЩИНА ЕЛЕНА КАНИ ХУДОЖНИЦИ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛЕНЕР В РУМЪНСКИЯ ГРАД МЕДЖИДИЯ

   Международен пленер по изобразително изкуство „Лучиян Григореску“ в гр. Меджидия, Румъния, е сред дейностите на съвместния проект „Култура във вечността“ на общините Елена и Меджидия, финансиран по програма за трансгранично сътрудничество „Interreg V-A Румъния - България 2014-2020 г.“ В тази връзка община Елена отправя покана към професионалисти или любители художници за участие в пленера, който ще се проведе в гр. Меджидия от 26 юли до 4 август 2019 г.
    Целта на пленера е да осигури трайна устойчивост на резултатите от проекта - насърчаване на културата чрез изкуството и пренасянето й в бъдещите поколения. В 10-дневното събитие участниците от двете общини - Елена и Меджидия ще могат да придобият най-добрите практики на живописта, ще имат възможност да работят на открито и на закрито, а професионални художници ще им представят най-добрите техники за рисуване. Всеки пленер по живопис ще завърши с изложба, а участниците ще дарят творбите си на община Меджидия. В рамките на събитието ще бъде организирана обиколка сред природата, с цел творческо вдъхновение на участниците.
    Нощувки, пътни разходи, изхранване, както и всички материали за рисуване са за сметка на проекта.

    За информация и записвания при Светослав Петров, ръководител на проекта, на телефон 0883 362 618 или на email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Срок за заявяване на интерес до 28.06.2019 г.

 

ОБЩИНА ЕЛЕНА КАНИ ХУДОЖНИЦИ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛЕНЕР В РУМЪНСКИЯ ГРАД МЕДЖИДИЯ