ФОЛКЛОРНО НАДИГРАВАНЕ В ЕЛЕНА ЗАЕДНО С МЕДЕНАТА СЕДЯНКА

На 21 юли в Елена се събират танцьори за първото в историята на града фолклорно надиграване под надслов „Да се хванем за ръце и да тропнем ний хорце“. Инициативата е на Клуб за автентични народни хора „СамоДиви“ с ръководител Траяна Стоянова и се провежда с подкрепата на Народно читалище „Напредък-Елена-1863“ и Община Елена.
 
Надиграването на централния площад ще е заедно с медената седянка по еленски – празник на меда и пчеларството, с които не по-малко е прочут Еленският балкан. Тази година е петото му поредно издание.
Право на участие в надиграването имат всички любителски школи и клубове, изучаващи български фолклорни танци в страната и извън нея. Няма възрастови ограничения за участниците, стига да имат душа и сърце за хорцата. В края на надиграването съставите могат да представят най-красиви и автентични носии.
 
Всяка група ще изпълнява хоро по избор, хоро от нейната етнографска област и обработено хоро. Професионално жури ще оценява танцьорите, а най-добрите ще бъдат наградени. Организаторите ще раздадат 11 награди – за първо място – 200 лв., за второ – 100 лв. и за трето – 50 лв., за най-далечна група, за най-атрактивен играч, за най-малък участник, за най-красива носия, за най-добре обработено хоро, за най-ансамблово изпълнение на хоро, за най-емоционално-артистична група и награда на публиката.
 
Който иска да се хване на хорото, да побърза. Крайният срок за записване на участниците е 11 юли, след тази дата ще бъде обявена и програмата. За повече информация на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .
  
 

                                                                                    

Община Елена

Календар

« януари 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

ВРЕМЕТО СЕГА