ПИСАТЕЛЯТ ЗАХАРИ КАРАБАШЛИЕВ ПРЕДСТАВЯ КНИГАТА СИ „ХАВРА“ В ЕЛЕНА

   В книгата се появява и  литературният образ на  журналиста Макгахан, свързан с видни личности от нашия град по време на Освободителната война.

   Един от най-дългоочакваните и обсъждани романи на годината ще бъде представен в Елена. Утре, 23 май от 18 часа, в къща музей „Иларион Макариополски“  гостува по покана на Народно читалище „Напредък-Елена-1863“ обичаният български писател Захари Карабашлиев, а поводът е вторият му роман – „Хавра“.

   Напрегнат екшън се редува с чувствената история на една любов, последствията от която предначертават хиляди съдби – там, където любов и гняв се надбягват и истината търси своето възмездие, ще откриете едно от многото значения на „Хавра“. Или свое собствено такова.

   „Хавра“ е вторият роман на изтъкнатия писател Захари Карабашлиев и е начело в класациите, девет години след огромния успех на „18% сиво“. Литературният трилър в духа на Пол Остър и Иън Макюън за кратък период успя да завладее сърцата на хиляди български читатели и да ги направи съпричастни към личната история на една от ключовите фигури в нашата история – Джанюариъс Макгахан, както и към битката за справедливост на младия Никола, завърнал се във Варна след мистериозната смърт на баща си и изправен пред една променена и апатична България.

   В мащабния, но интимен свят на „Хавра“ история и настояще се срещат, факти и фикция се преплитат, а силата на волята дори само на един човек може да промени хода на историята.

   Авторът ви очаква на 23 май от 18 часа в къща музей „Иларион Макариополски“. Входът е  свободен

                                                                                                          

Община Елена

Календар

« януари 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

ВРЕМЕТО СЕГА