Написана от 
A+ | A-

ВЪЗТОРЖЕНИ АПЛОДИСМЕНТИ ЗА ГЕРАСИМ ДИШЛИЕВ НА ЕЛЕНСКА СЦЕНА

Различен, извънземен и земен. Изключително красиво, смешно и тъжно представление. Щастливи сме, че имахме честа да го гледаме. Благодарим, Герасим Дишлиев. Уникален, световен и забележителен. Който пропусна, ще съжалява.

    Това са част от отзивите за авторския спектакъл „Не на мястото си“, представен от световно известния мим Герасим Дишлиев-Геро на еленска сцена. Среща с подобен талант се случва на сто години веднъж и представлението си заслужаваше да се види от повече хора. Но пък каква публика се събра! Сред зрителите имаше руснаци, французи, англичани, дори кубинец. Децата изпаднаха във възторг, възрастните – в захлас. Изкуството на Дишлиев няма нужда от преводач, то е без граници и бариери. Всеки го преживява с душата и сърцето си.

    „С голяма благодарност на целия екип на читалище  „Напредък“ – за приема, за човечността, за професионализма… А отделно ми беше истински кеф и удоволствие, защото вие сте тези, които формирате публиката на бъдещето“. Това пък написа Герасим Дишлиев, ученик на великия мим Марсел Марсо, в „звездната“ тетрадка на еленското читалище, което той избра за първото да представи своя спектакъл. Неговата идея е да обиколи всички читалища в страната и да срещне българската публика с изкуството на мимите.1

                                                                                                         

Община Елена

Календар

« декември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

ВРЕМЕТО СЕГА