МЕСНИ ДЕЛИКАТЕСИ И ПРОДУКТИ ОТ ЕЛЕНСКИЯ БАЛКАН ВПЕЧАТЛИХА ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ТУРИСТИЧЕСКА БОРСА У НАС

„Ваканция & СПА ЕКСПО“ е най-големият и престижен форум за туризъм в България. В 37-то издание на международната борса дебютираха над 40 туроператори и фирми от туристическия бранш. За първи път участваха и представители на бизнеса от Босна и Херцеговина, Кения и Франция.

Традиционно „Ваканция & СПА Експо“ се провежда под патронажа на Министерството на туризма на Република България. Официални партньори на събитието са Национален борд по туризъм, Български съюз по балнеология и спа туризъм и община Бурса, Турция.

По време на церемонията по откриването министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че през тази година има голям интерес към почивки в месеците около активния туристически сезон. Миналогодишния тя оцени като успешен и заяви, че ще продължи надграждането на положените усилия с разработване на нови дестинации и маршрути.

Визията на щанда на община Елена отново бе оригинална, както отбеляза и министър Ангелкова при разговора си с експертите от община Елена.

През трите дни на събитието имаше демонстрации на дърворезба и пирография от занаятчията Милчо Бонев, в които се включиха и доста посетители на изложението. Участието му на борсата бе осигурено от Местния съвет по туризъм в Елена. Пъстри керамични изделия представиха майсторството на грънчаря Валентин Димитров.

Щандът на общината тази година впечатли със специално подготвени дегустации за посетителите. Голямо разнообразие от месни деликатеси предоставиха „БИЛТРАНС-ВЕЛЕВ“ ЕООД, „ЕЛЕНСКИ БАЛКАНДЖИИ“ ЕООД, и „ЕЛЕНА МЕС“ ООД.

Млечните продукти на „БИ СИ СИ ХАНДЕЛ“ ООД вече са запазена и разпознаваема марка. Посетителите опитаха от богатия асортимент продукти - кашкавал, сирене, айран, кисели млека, топено сирене.

От ВИНАРСКАТА ИЗБА в МАРЯН отново осигуриха от подбрани вина, които бяха подходящо съчетани с останалите специалитети за дегустация.

Натуралните сокове „Дивус“ и разнообразие от продукти на „НЕЙЧЪРЪЛ ЧОЙС“ ЕООД също предизвикаха интерес с вкус и добро качество.

Атрактивния щанд на община Елена обогатиха земеделският производител Радослав Великов със сокове от арония, бъз и лимон, малина и домашни сладка, също и пчеларят Здравко Кръстев с мед от ЕТ „Марти“.

Всеки опитал от местните специалитети, оставяше добри отзиви за изключителния вкус и доброто качество на продуктите от Еленския балкан.

Атрактивната томбола, станала запазена марка на община Елена, отново зарадва посетителите. Наградите бяха 25 - сувенири, ваучери за нощувка и предмети, предоставени от категоризирани места за настаняване в общината.

Посетителите на изложението през 2020 година бяха насочени към „Лов на ваканции“. На щанда на общината се представиха разнообразните форми на туризъм, културно-историческото наследство, природните забележителности, както и най-привлекателни оферти за пътувания на оптимални цени, които се предлагат в Еленския балкан. Нашата обща цел е да утвърждаваме по най-добрия начин неговия имидж като привлекателно място за живот и за туризъм.
МЕСНИ ДЕЛИКАТЕСИ И ПРОДУКТИ ОТ ЕЛЕНСКИЯ БАЛКАН ВПЕЧАТЛИХА ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ТУРИСТИЧЕСКА БОРСА У НАС

                                                                                                     

Община Елена

Календар

« март 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

ВРЕМЕТО СЕГА