ПОЛЕЗНО И ЗАБАВНО В ДЕТСКАТА ЛЯТНА АКАДЕМИЯ

   Голям спортен празник се проведе на обновения стадион в Константин, включен в програмата на детската лятна академия. Тя се организира от община Елена за втора поредна година съвместно с Районното полицейско управление и противопожарната служба в града. Близо 200 деца от най-големите села – Майско, Беброво, Константин и Каменари и от Елена са включени в разнообразни занимания, съобразно техните интереси, като се учат от опита и умения на по-възрастните.

   За срещата по футбол по време на спортния празник полицаи и пожарникари играха заедно с момчетата. Двубоят между двата тима предизвика големи емоции. Отборът на огнеборците бе по-резултатен и стана победител с 4:1. Момичета от детската академия пък се състезаваха на народна топка. Организаторите отличиха победителите със златни и сребърни медали. Днес и утре във всяко село се провеждат спортни игри, организирани от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

   Малките академици се включват с голямо желание и в другите занимания. Получават първи уроци по дърворезба и хип-хоп, стрелят с въздушна пушка, разучават народни песни и потропват ръченица. Най-добрите художници сред участниците в академията подготвят изложба на тема „Пожарникарите и полицаите – наши приятели“ със сюжети от пожарните демонстрации и уроците в специализираните кабинети в Общностния център. Безопасен интернет, вредата от наркотици, правилата за безопасно движение са теми с превантивна насоченост по време на беседите. Децата посещават и специални часове за историята на своето село. А доколко я познават, заедно с наученото по време на детската лятна академия, ще покажат при официалното й закриване. То ще бъде на 30 август на градския стадион „Чумерна“.

                                                                                                        

Община Елена

Календар

« април 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ВРЕМЕТО СЕГА